Beliggenhed

Verdens bedste placering i Vejle


For foden af den nordlige skråning, på tærsklen af by, havn og de store skovklædte bakker, ligger Kanalfronten. Man er tæt på alt. Handel, skoler, kultur og ikke mindst naturen. Udsigten mod syd er fuld af lys og oplevelser. På fjorden er sejlbåde på vej. Skibe anløber havnen. Byens liv står i panorama. Og årstidernes skiften kommer dig i møde fra bakkerne ved Munkebjerg og ind i mod centrum.


Det er svært at forestille sig, at man kan bo så tæt på byens midte, og samtidig føle sig så nær vandet, lyset og Vejles fantastiske omgivelser. Her er både indtryk, der giver afsæt til fordybelse og nydelse – og udsigt til byens levende energi. Forestil dig de klare

farver fra fjorden, himlen og de grønne skove en varm sommerdag, en stille morgendis i det spinkle forår, at sidde varmt og godt bag de isolerende ruder og betragte en kold efterårs-storm, der lægger hvidt skum på vandet og maler byen grå.


Beliggenheden ud til strandvejen gør det nemt at komme til og fra området. I bil er der hurtig adgang til de større trafikårer. Til fods er man i centrum på få minutter. Kanalfronten er næsten integreret med Vejle Lystbådehavn. Har du selv båd, kan det ikke blive mere bekvemt.


Her kan man føle sig priviligeret. Her kan man nyde at bo. -Et liv i første parket.Byen og fjorden

 

Med sine knap 52.000 indbyggere er Vejle én af landets største byer. Og samtidig en af de mest innovative. Indkøbsmulighederne dækker ethvert behov. Her er et bredt og varieret udbud af både kædebutikker og specialbutikker, både i byens hyggelige centrum og i de store, moderne forretninger i byens periferi. Også kulturtilbudene er mangfoldige. Vejle Kunstmuseum, Torvehallerne, Vejle Musikteater og Spinnerihallerne, for at nævne nogle af de største, byder på masser af oplevelser.

 

Er man sportslig interesseret, er der naturligvis byens store boldklub, det er dog især fjorden og vandet, som byder op til aktivitet. Det er kan være kajak-roning, almindelig roning, sejlsport eller fiskeri. Det ligger lige uden for vinduet og venter. Den smukke Vejle Å løber ud i fjorden og danner grundlag for noget af landets bedste ørredfiskeri. I DGI’s store haller, der også rummer svømmehal, er der rig mulighed for at dyrke stort set enhver form for indendørs idræt.

 

Er man bidt af en lille hvid bold, kan Vejle kommune byde på hele 96 huller fordelt på 4 flotte golfanlæg. Den fantasiske natur er med til at skabe rammer i særklasse.

 

Som Syddanmarks regionshovedstad, er Vejle også et samlingssted for uddannelse. Her er bl.a. 11 folkeskoler, 4 privatskoler, 2 friskoler, 2 gymnasier, handelskole, teknisk skole, 2 højskoler samt professionshøjskolen University College Lillebælt.

Illustrationerne er vejledende